Burse - Fonduri mutuale

Cât costă tranzacţionarea la Bursa de la Bucureşti prin cei mai mari brokeri şi ce comisioane suplimentare mai sunt percepute

Cât costă tranzacţionarea la Bursa de la Bucureşti...

Autor: Tibi Oprea

18.02.2020, 19:50 2084

Pentru a tranzacţiona acţiuni la Bursa românească, un potenţial investitor poate opta fie pentru metoda online, de obicei mai ieftină, fie pentru tranzacţionarea asistată de un broker, iar intermediarii practică în general o sumă minimă cu care investitorul poate începe tranzacţionarea, care poate pleca de la 1.500 de lei şi poate ajunge la 100.000 de lei.

Un investitor care intenţionează să tranzacţioneze la Bursa de la Bucureşti plăteşte brokerului comisioane cuprinse între 0,3% şi 1,5% în funcţie de intermediarul ales şi de suma pe care vrea să o investească, fiind comisionat atât la vânzare, cât şi la cumpărare, potrivit datelor agregate de ZF de la brokeri.

La cumpărare, investitorul mai poate fi comisionat şi cu o taxă aplicată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care poate fi sau nu inclusă în comisionul practicat de broker. De asemenea, unui investitor îi mai pot fi percepute taxe pentru colectarea dividendelor prin Depozitarul Central, taxe pentru subscrieri la operaţiunile de majorare de capital, taxe de administrare de cont, comisioane minime pe ordin de tranzacţionare, comisioane minime trimestriale etc., în funcţie de brokerul cu care lucrează.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO