Burse - Fonduri mutuale

Cât mai au fondatorii ONE United, Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu, din cel mai mare dezvoltator imobiliar din Bucureşti, după majorarea de capital de 185 milioane lei

Cât mai au fondatorii ONE United, Andrei Diaconescu şi...

Autor: Roxana Rosu

29.08.2022, 11:15 1013

Cei doi fondatori ai dezvoltatorului imobiliar One United Properties, Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu, şi-au diminuat uşor deţinerile în cadrul companiei, de la  29,7% fiecare la 27,5%, în urma operaţiunii de majorare a capitalului social cu 185 milioane lei.

One United Properties are o capitalizare de 3,49 miliarde lei la BVB, ceea ce înseamnă că pachetul deţinut de fiecare fondator are o valoare de circa 960 milioane lei.

Cei doi antreprenori deţin acţiunile prin intermediul a două vehicule de investiţii, OA Liviu Holding Invest şi Vinci Ver Holding.

Restul acţiunilor ONE sunt deţinute de diferite persoane fizice şi juridice.

Acţionarii companiei au fost convocaţi pe 28 septembrie pentru a vota în AGEA majorarea capitalului social cu suma de până la 185,14 mil. lei, prin emisiunea unui număr de până la 925,7 milioane de acţiuni noi ordinare, nominative şi dematerializate, cu valoarea nominală de 0,2 RON per acţiune, în urma încorporării a aproximativ 87% din primele de emisiune rezultate în urma derulării majorării capitalului social în perioada 27 iunie 2022 – 3 august 2022, precum şi aprobarea unui preţ de 1,27 RON per acţiune pentru compensarea fracţiunilor de acţiuni.

Acţiunile noi vor fi alocate acţionarilor societăţii proporţional cu deţinerile în capitalul social. În cadrul majorării capitalului social, pentru fiecare trei acţiuni deja deţinute va fi alocată o acţiune nouă.

Acţiunile ONE înregistrează o scădere de 2,9% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 160,4 mil. lei, conform datelor BVB.

Compania a raportat pentru primele şase luni ale anului afaceri de 675,9 milioane de lei, în creştere cu 56% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În acelaşi interval, profitul net s-a majorat cu 136%, până la 347,8 milioane de lei.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO