Burse - Fonduri mutuale

Cât mai pot creşte acţiunile Băncii Transilvania

Cât mai pot creşte acţiunile Băncii Transilvania

Autor: Cristian Hostiuc

11.04.2015, 00:00 1224

Analiştii încă distilează cifrele preluării Volksbank România de către banca din Cluj. Rapoartele actualizate la zi vor apărea după Paşti.

Acţiunile Băncii Transilvania au crescut cu 7% în această săptămână pe bursa de la Bucureşti după ce s-au anunţat cifrele - nota de plată a preluării Volksbank România, dar pe un volum de tranzacţionare mic, de numai 3-4 milioane de lei pe zi.

Analiştii companiilor de brokeraj încă distilează datele tranzacţiei şi nu se aventurează să spună un nou target de preţ pentru acţiunile băncii din Cluj.

Întrebarea este cât ar mai putea să crească acţiunile Băncii Transilania având în vedere că din decembrie, când s-a anunţat tranzacţia cu Volksbank România preţul pe piaţa bursieră a crescut cu peste 40%.

Mai mult decât atât, în ultimii doi ani, aprilie 2013 - aprilie 2015, preţul Băncii Transilvania s-a dublat, în condiţiile în care principalul indice bursier de la Bucureşti, BET (care include şi Banca Transilvania), a crescut cu numai 25%.

„După cifrele prezentate până acum pare un deal bun, dar încă trebuie să calculez impactul achiziţiei pe cifrele Băncii Transilvania. În acest moment nu am o părere clară, după Paşte vom avea un raport către investitori“, spune Vlad Pintilie, analist la NBG Securities, companie de brokeraj care în T1 s-a situat pe locul 6 pe piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO