Burse - Fonduri mutuale

Câţi bani au câteva milioane de români prin fondurile de pensii Pilon II la Banca Internaţională de Investiţii, acolo unde Rusia este acţionar majoritar, iar România vrea să se retragă

Câţi bani au câteva milioane de români prin fondurile...

Autor: Liviu Popescu

04.03.2022, 07:25 999

Până acum, International Investment Bank (IIB) – Banca Internaţională de Investiţii, a împrumutat 2,2 mld. lei prin BVB Din rândul celor şapte fonduri Pilon II din România, în septembrie 2021, cele mai recente date publice, patru fonduri aveau expunere la IIB.

Cele mai recente date publicate de administratorii de pensii private cu privire la structura detaliată a investiţiilor arată că în septembrie 2021 viitorii pensionari ai României, prin intermediul NN Pensii, Aegon Pensii, BCR Pensii şi BRD Pensii, avea o expunere totală de 784 milioane de lei la Banca Internaţională de Investiţii (IIB), cea la care Rusia este cel mai mare acţionar, cu 47%, şi din care România, care are 6,14%, ar urma să se retragă.

Anunţul retragerii României din IIB a fost făcut miercuri seară de ministrul finanţelor Adrian Câciu. În prezent la Bursa de Valori Bucureşti IIB are în derulare o emisiune de obligaţiuni de 500 mil. lei, listată în 7 noiembrie 2019 şi cu scadenţa în 1 noiembrie 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO