Burse - Fonduri mutuale

Cazacu, XTB: Top 10 acţiuni de urmărit pe termen lung de investitorii români, de la Twitter la Occidental Petrolum şi Deer & Company

Cazacu, XTB: Top 10 acţiuni de urmărit pe termen lung...

Autor: Eduard Ivanovici

06.04.2022, 00:03 390

Din nou în lumina reflectoarelor: Elon Musk a surprins deosebit de favorabil (dacă ne uităm la trendul acţiunii) investitorii Twitter. Prin preluarea unei participaţii de 9,2% din acţiunile cunoscutului nume din social media, Musk a devenit cel mai mare acţionar individual al Twitter, spune Claudiu Cazacu, consulting strategist al casei de brokeraj XTB România.

Acţiunile au câştigat 27,13% în sesiunea de luni, o performanţă cu atât mai notabilă cu cât, în urma unui trend descendent, din iulie 2021 până în martie anul curent, acestea înregistraseră o pierdere de peste 50%.

în maniera deja cunoscută, Musk presărase indicii despre o intrare în domeniul social media. în trecut, criticile sale la adresa platformei au fost atât directe, cât şi indirecte, pe seama a ceea ce el numea lipsa libertăţii de exprimare pe platformă. Pe 24 martie a postat un sondaj întrebând dacă algoritmul Twitter ar trebui să fie deschis (open source, însemnând liber pentru vizualizare), 82,7% au răspuns da. Întrebarea dacă Twitter aderă riguros la principiile liberei exprimări a primit un răspuns negativ în proporţie de 70,4%. Musk are în prezent un pachet de acţiuni de aproape 4 ori mai mare decât cel al fondatorului Jack Dorsey. Spre deosebire de alţi fondatori precum cei ai Facebook sau Google, acesta nu a creat o structură cu acţiuni preferenţiale cu drept de vot mărit astfel încât să reţină controlul chiar şi dacă acţiunile comune sunt acumulate de o singură persoană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO