Burse - Fonduri mutuale

Cazul Nemo Express, companie ale cărei obligaţiuni se tranzacţionează la 20% din valoarea nominală: 45 de creditori au cerut intrarea în insolvenţă şi au de recuperat 28,5 mil. lei. În total, firma de curierat are datorii scadente de 55 mil. lei şi 2.500 de creditori

Cazul Nemo Express, companie ale cărei obligaţiuni se...

Autor: Tibi Oprea

06.12.2022, 07:39 1409

♦ „Singura posibilitate reală de a-şi recupera creanţele o reprezintă reorganizarea“ ♦ Printre creditori se numără CEC Bank, Capital Fleet Services sau Mercedes-Benz Trucks & Buses România.

Tribunalul Ilfov a dispus pe 24 octom­brie deschiderea procedurii generale de insolvenţă pentru Nemo Expres Logistic (Nemo Express), companie de curierat cu o emisiune de obligaţiuni listată la Bursa de Valori Bucureşti care a ajuns să se tranzacţioneze la 20% din valoarea nominală şi care a rămas cu un singur acţionar, după ce 45 de creditori din cei 2.500 identificaţi şi chiar şi debitorul au cerut intrarea în starea de insolvenţă.

„Spiritul legii insolvenţei este cel al continuităţii, societatea are peste 2500 de creditori pentru care singura posibilitate reală de a-şi recupera creanţele o reprezintă reorganizarea. (…) Există premise pentru începerea reorganizării cât mai rapid, câtă vreme pe rolul instanţei a fost formulată o cerere, care a fost admisă, cu privire la executările silite“, se arată în documentul din Buletinul procedurilor de insolvenţă consultat de ZF.

La propunerea CEC Bank, creditorul cu cea mai mare creanţă (12,5 mil. lei), judecătorul sindic a desemnat administrator judiciar provizoriu pe Prime Insolv Practice SPRL, după ce a analizat mai multe propuneri din partea creditorilor. Nemo Expres Logistic propusese în calitate de administrator judiciar practicianul în insolvenţă Pro Business SPRL, solicitat de asemenea de alţi 15 creditori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO