Burse - Fonduri mutuale

Cazul Vivre: ce spun brokerul TradeVille şi fostul CEO adjunct despre zvonurile de condiţionare la alte plasamente prin subscrierea la Vivre Deco

Iulia Ogescu, avocat, TradeVille: Dacă doriţi informaţii privind subscrierea Vivre, vă sugeram să discutaţi cu domnul Ovidiu Dumitrescu, care s-a ocupat de plasament şi care (din informaţiile apărute în mediul online) este acum în curs de autorizare, pentru o poziţie similară, împreună cu d-na Mihaela Bîciu, în calitate de Conducători ai Investimental (societate în curs de autorizare ASF).

Ovidiu Dumitrescu, fost director general adjunct al TradeVille: Nu cred că s-a întâmplat aşa ceva. Este o interpretare. Exista un sistem care lua în considerare tot istoricul de participări la plasamente private. Mai degrabă era vorba dacă li se potriveau (investitorilor -n.red.) chestiile pe care le aveam noi în vedere. Vedeam efectiv cum li se potrivesc plasamentele în funcţie de preferinţele lor.

Iulia Ogescu, avocat, TradeVille: Dacă doriţi informaţii privind subscrierea Vivre, vă sugeram să discutaţi cu domnul Ovidiu Dumitrescu, care s-a ocupat de plasament şi care (din informaţiile apărute în mediul online) este acum în curs de autorizare, pentru o poziţie similară, împreună cu d-na Mihaela Bîciu, în calitate de Conducători ai Investimental (societate în curs de autorizare ASF). Ovidiu Dumitrescu, fost director general adjunct al TradeVille: Nu cred că s-a întâmplat aşa ceva. Este o interpretare. Exista un sistem care lua în considerare tot istoricul de participări la plasamente private. Mai degrabă era vorba dacă li se potriveau (investitorilor -n.red.) chestiile pe care le aveam noi în vedere. Vedeam efectiv cum li se potrivesc plasamentele în funcţie de preferinţele lor.

Autor: Tibi Oprea

10.10.2022, 07:00 6487

♦ TradeVille în luna mai: Ovidiu-George Dumitrescu nu poate exprima poziţia oficială a societăţii TradeVille l TradeVille în septembrie: Vă sugeram să discutaţi cu dl Ovidiu Dumitrescu, care s-a ocupat de plasament.

Pe fondul situaţiei dificile de la Vivre Deco, respectiv scăderea abruptă a preţului obligaţiunilor şi amânarea a două cupoane, în cercurile de investitori s-a adus în discuţie faptul că societatea de brokeraj TradeVille, cea care a intermediat a doua finanţare prin obligaţiuni a retailerului online de mobilă şi decoraţiuni, ar fi condiţionat la plasamentul de 7 milioane de euro, adică dacă cineva voia să intre la alte plasamente trebuia să fi subscris la Vivre prima oară.

În legătură cu acest aspect, ZF a întrebat TradeVille, care a scris că trebuia luată legătura cu Ovidiu Dumitrescu, fost CEO al intermediarului, cu care ulterior ZF a discutat. Totodată, ZF a solicitat şi poziţia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), însă până la publicarea acestei ştiri nu a răspuns solicitării. Mai jos, răspunsul TradeVille şi cel al lui Ovidiu Dumitrescu:

Iulia Ogescu, avocat, din partea TradeVille: „Dacă doriţi informaţii privind subscrierea Vivre, vă sugeram să discutaţi cu dl Ovidiu Dumitrescu, care s-a ocupat de plasament şi care (din informatiile apărute în mediul online) este acum în curs de autorizare, pentru o poziţie similară, împreună cu d-na Mihaela Bîciu, în calitate de Conducători ai Investimental (societate în curs de autorizare ASF). Alternativ, puteţi discuta cu dl Gabriel Aldea, care conducea departamentul de brokeraj, sau cu d-na Magdalena Nazarevscky (funcţia de conformitate la data subscrierii Vivre), de asemenea, din informaţiile apărute în piaţă, aflată în procedură de autorizare la Investimental. Având în vedere informaţiile pe care ni le-ai comunicat, Tradeville va acţiona potrivit legii.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO