Burse - Fonduri mutuale

Ce achiziţii şi ce vânzări au făcut Pilonul II, SIF-urile şi Fondul Proprietatea la bursa românească în S2/2018

Ce achiziţii şi ce vânzări au făcut Pilonul II,...

Autor: Liviu Popescu

27.05.2019, 07:30 888
Cei mai mari investitori instituţionali locali – fondurile de pen­sii Pilon II, SIF-urile şi Fondul Proprietatea – au realizat achi­ziţii de acţiuni listate la bursa românească de 1,5 mld. lei în al doilea semestru din 2018, în timp ce vânzările au fost de 150 mil. lei, potrivit calculelor realizate de analiştii de la societatea de brokeraj Prime Transaction pe baza celor mai recente date.

„Acţiunile Banca Transilvania, Alro, BRD SocGen şi OMV Petrom au prezentat cel mai ridicat interes pentru cele 13 fonduri de investiţii. NN este cel mai mare cumpărător de ac­ţiuni Banca Transilvania în S2/2018, urmat de SIF Oltenia, ca­re a şi anunţat de altfel că va direcţiona o parte din suma ob­ţi­nută în urma vânzării pachetului de acţiuni BCR către achi­zi­ţia de acţiuni din sectorul bancar, listate la BVB“, se arată într-o analiză a brokerilor de la Prime Transaction.

Cei şapte administratori de pensii Pilon II, cele cinci socie­tăţi de investiţii financiare (SIF-uri) şi Fondul Proprietatea au rea­lizat achiziţii de circa 552 mil. lei în S2/2018 la Banca Tran­sil­vania (TLV), cea mai mare instituţie de credit din România după acti­vele gestionate şi cea mai tranzacţionată acţiune de la Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO