Ce acţiuni au şefii SIF-urilor la SIF-uri: Liviu Doroş, şeful SIF Moldova, cel mai bogat, cu 13 mil. lei. Fercală, la polul opus

5 iun 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

Directorii generali ai societăţilor de investiţii financiare (SIF), emitenţi cu expunere pe fi­nan­ciar, energie, bancar, deţineau la finele anului trecut pa­chete de acţiuni la societăţile pe care le conduc cu va­loare cuprinse între 0,1 milioane de lei, cum este cazul lui Mihai Fercală de la SIF Transilvania, şi 13,4 mil. lei, aşa cum are Liviu Doroş de la SIF Moldova.

Cel mai valoros pachet de acţiuni este deţinut de directorul general al SIF Moldova (SIF2), Liviu Claudiu Doroş, reprezentând 13,39 milioane lei. SIF Moldova a înregistrat în 2017 una dintre cele mai mari aprecieri de pe piaţa de capital bucureşteană, evoluţia SIF 2 fiind cu mult mai bună decât cea a indicelui BET, depăşind de asemenea şi creşterea BET-FI, indicele ce urmăreşte evoluţia celor cinci SIF-uri şi a Fondului Proprietatea, campionul anului 2017 pe bursa locală, cu o creştere de peste 30%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.06.2018

 
Cuvinte cheie:
sif moldova
, actiuni
, detinere
, directori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide