Burse - Fonduri mutuale

Ce acţiuni puteţi cumpăra în piaţa din Asia în 2019 chiar şi în contextul unui război comercial SUA – China

Ce acţiuni puteţi cumpăra în piaţa din Asia în 2019...

Autor: Alex Ciutacu

06.01.2019, 01:20 1113

Probabil cea mai mare durere de cap a investitorilor de anul acesta este China, care în ciuda creşterii economice aproape duble faţă de cea din SUA, a fost una dintre cele mai neperformante pieţe de capital din lume în 2018, anumiţi indici pierzându-şi chiar şi o treime din valoare, potrivit Fortune.

„China este un joc de risc pentru că sunt chiar în mijlocul furtunii când vine vorba de comerţ”, spune Saira Malik, head of global equities în cadrul Nuveen.

Aceste îngrijorări l-au făcut pe Tom Hancock, managerul portofoliului de 6,8 miliarde de dolari al fondului GMO Quality Fund, să stea departe momentan.

Singura companie din Asia pe care o are în portofoliu este Taiwan Semiconductor Manufacturing, pe care o numeşte „dealerul de arme pentru industria semiconductoare” pentru că produce doar chip-uri pentru Nvidia, Apple şi alte companii.

Astfel, compania se situează într-un loc special atât pentru clienţii americani cât şi pentru cei chinezi dacă războiul comercial escaladează. De asemenea, activitatea companiei este mai diversificată decât a altor producători de chipuri, permiţându-i astfel să beneficieze de toate progresele, de la computing pe bază de inteligenţă artificială, smartphone-uri şi chiar minare de criptomonede.

Prin urmare, managerii de fonduri de investiţii chestionaţi de Fortune au ales Taiwan Semiconductor Manufacturing, Melco Resorts & Entertainment şi Meituan Dianping, drept recomandări de investiţii pentru 2019 în piaţa din Asia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO