Burse - Fonduri mutuale

Ce acţiuni sunt de urmărit în toamnă? Banca Transilvania, Petrom, Digi, Sphera, aş evita Electrica şi Transgaz

Finanţe personale

Ce acţiuni sunt de urmărit în toamnă? Banca...

Autor: Ramona Cornea

12.08.2019, 07:18 2244

DragoŞş Mesaroş, director de tranzacţionare al Goldring, cel mai activ intermediar ca număr de listări la bursa de la Bucureşti în ultimii ani, consideră că Banca Transilvania, OMV Petrom, Digi şi Fondul Proprietatea au potenţial de apreciere a preţului acţiunilor în perioada următoare, în timp ce la polul opus brokerul spune că nu ar miza pe Electrica şi pe Transgaz.

„Nu mă aştept ca Transgaz să aibă rezultate foarte bune şi aş încerca să evit Electrica din cauza pierderii din T1/2019. Pe de altă parte, recomand investitorilor să mizeze din toamnă pe Petrom, chiar dacă piaţa petrolului este mai mică“, spune Dragoş Mesaroş într-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Electrica a intrat pe pierderi de 41 mil. lei în primele trei luni din an, după ce criza energiei din iarnă i-a crescut costurile cu achiziţiile cu 34%.

Electria va raporta pe 14 august rezultatele din S1/2019.

ZF a scris săptămâna trecută că Nuclearelectrica, Petrom şi Purcari au fost „cocktailul“ câştigător de la bursă în primele şapte luni din 2019 în contextul în care aceste trei acţiuni au livrat investitorilor cele mai ridicate randamente din prima ligă bursieră, respectiv 53%, 48,5% şi 46,7%, randamente ajustat cu dividende.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO