Burse - Fonduri mutuale

Ce alternative de cash are Fondul Proprietatea după ce tranzacţia cu Electrica a picat

Ce alternative de cash are Fondul Proprietatea după ce...

Autor: Roxana Pricop

30.03.2016, 00:08 1489

OMV Petrom, Romgaz, BRD şi Banca Transilvania sunt acţiunile cele mai lichide din portofoliul Fondului Proprietatea, în condiţiile în care fondul a refuzat oferta de 790 milioane de lei făcută de Electrica pentru exitul din cele patru filiale ale grupului de distribuţie a energiei, iar răscumpărările şi distribuţiile de capital cer fondului să îşi asigure un nivel confortabil de cash.

Analiştii au cotat drept „ştire negativă“ anunţul făcut luni-seară de către grupul de distribuţie Electrica şi Fondul Pro­prie­tatea că nu au ajuns la o înţelegere pentru exitul fondului din filialele de distribuţie nici după cea de-a doua rundă de negocieri. Acţiunile celor doi emitenţi au raportat depre­cieri în şedinţa de marţi pe o piaţă în scădere. Scăderea a fost mai mare, de până la 2%, pentru acţiunile Electrica.

„Este dezamăgitor că cele două părţi nu au ajuns la o înţelegere. Ştirea este negativă şi pentru Electrica şi pentru Fondul Proprietatea. Tranzacţia de preluare ar fi oferit Electrica o mo­da­litate eficientă de a-şi plasa lichi­dităţile atrase în urma listării la bursă şi i-ar fi crescut de la circa 80% la 100% cota de participare la profitul subsi­diarelor, în timp ce pentru FP vânzarea par­ti­cipaţiilor ar fi fost o sursă de cash care ar fi asigurat fondurile necesare unei posibile oferte publice de răscum­părări fără a mai apela la împrumutul de la Citi“, a spus Adriana Marin, ana­list la firma de brokeraj Ipopema Securities.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO