Burse - Fonduri mutuale

Ce câştiguri şi ce pierderi au adus în ultimii trei ani fondurile locale de acţiuni

Ce câştiguri şi ce pierderi au adus în ultimii trei...

Autor: Liviu Popescu

18.07.2018, 00:07 1045

Fondurile locale de acţiuni au livrat în ultimii trei ani investitorilor un randament chiar şi de 35%, aşa cum este cazul Certinvest BET-FI, vehicul de investiţii care urmăreşte evoluţia indicelui sectorului financiar, sau au adus pierderi de 15%, cum afişează Active Dinamic administrat de Swiss Capital AM, potrivit datelor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Fondurile de acţiuni sunt instrumente de investiţii pe termen lung cu un grad ridicat de risc întrucât sunt expuse la volatilitatea acţiunilor în contextul în care cea mai mare parte a activelor acestora este investită în acţiuni. Însă randamentele pot fi măsura riscurilor.

Certinvest BET-FI este un fond de acţiuni care are la bază dispersia riscului pe cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) şi pe acţiunile Fondului Proprietatea prin corelarea performanţelor cu cele obţinute de indicele acestora, respectiv BET-FI.

Astfel, fondul investeşte în proporţie de peste 90% în cele şase acţiuni (SIF Muntenia, SIF Moldova, SIF Transilvania, SIF Banat-Crişana, SIF Oltenia, Fondul Proprietatea).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO