Ce companii s-au delistat şi ce s-a listat în ultimul deceniu la bursa românească

23 ian 2018 Autor: Liviu Popescu

Companii de top care ocupă primele locuri în pieţe în care activează precum panificaţie, producerea de îngrăşăminte chimice, piaţa de lactate, s-au delistat de la bursa românească din 2007 încoace, cele mai multe la decizia noilor acţionari în urma unor preluări.

În locul acestora investitorii s-au putut orienta spre acţiuni ale principalului furnizor de servicii medicale private din România sau cel mai mare producător de gaze naturale sau chiar liderul industriei nucleare, arată o analiză ZF.

Din analiză reiese că 14 companii care se bat pentru primele poziţii în pieţele în care activează s-au delistat din 2008 încoace pentru că acestea au făcut obiectul unor preluări din partea acţionarilor majoritari.

Azomureş a fost cea mai mare delistare a unei companii de la bursă în ultimii 10 ani în condiţiile în care cel mai mare producător de îngrăşăminte chimice a părăsit arena bursieră cu o capitalizare de 247 milioane euro, potrivit datelor solicitate de ZF la BVB. Azomureş a avut în 2016 afaceri de 314 mil. euro, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.01.2018

 
Cuvinte cheie:
delistat
, bursa romaneasca
, actionari
, bursa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide