Burse - Fonduri mutuale

Ce companii s-au delistat şi ce s-a listat în ultimul deceniu la bursa românească

Ce companii s-au delistat şi ce s-a listat în ultimul...

Autor: Liviu Popescu

23.01.2018, 00:07 872

Companii de top care ocupă primele locuri în pieţe în care activează precum panificaţie, producerea de îngrăşăminte chimice, piaţa de lactate, s-au delistat de la bursa românească din 2007 încoace, cele mai multe la decizia noilor acţionari în urma unor preluări.

În locul acestora investitorii s-au putut orienta spre acţiuni ale principalului furnizor de servicii medicale private din România sau cel mai mare producător de gaze naturale sau chiar liderul industriei nucleare, arată o analiză ZF.

Din analiză reiese că 14 companii care se bat pentru primele poziţii în pieţele în care activează s-au delistat din 2008 încoace pentru că acestea au făcut obiectul unor preluări din partea acţionarilor majoritari.

Azomureş a fost cea mai mare delistare a unei companii de la bursă în ultimii 10 ani în condiţiile în care cel mai mare producător de îngrăşăminte chimice a părăsit arena bursieră cu o capitalizare de 247 milioane euro, potrivit datelor solicitate de ZF la BVB. Azomureş a avut în 2016 afaceri de 314 mil. euro, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO