Burse - Fonduri mutuale

Ce estimări au analiştii pentru rezultatele BRD în primul trimestru: va reveni banca pe profit sau vor continua pierderile?

În bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2014, BRD mizează pe revenirea pe profit şi pe o creştere de 4% a creditelor nete

În bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2014, BRD mizează pe revenirea pe profit şi pe o creştere de 4% a creditelor nete

Autor: Roxana Pricop

06.05.2014, 00:08 927
Majoritatea analiş­tilor consultaţi de ZF se aşteaptă ca BRD, a doua bancă din România după va­loarea activelor, să revină pe profit în primul trimestru, după ce anul 2013 a fost cel mai greu din istoria băncii, cu pierderi de 385 de mili­oane de lei. Cele mai pesimiste estimări sunt că banca va marca o pierdere de 34 de milioane de lei, faţă de cele mai optimiste, care „văd“ un profit de 57 de milioane de lei.
 
BRD SocGen (simbol bursier BRD) va publica pe 7 mai rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului. Marea întrebare a investitorilor este dacă banca a reuşit sau nu să revină pe profit, după ce în ultimele două trimestre ale anului trecut a raportat pierderi nete cumulate de aproape 450 milioane de lei din cauza cheltuielilor mari cu creditele neperformante.
 
WikiZF: Profilul companiei BRD - Groupe Societe Generale S.A.
 
Trei dintre analiştii consultaţi de Ziarul Financiar au estimat că banca va reveni pe profit, însă estimările privind valoarea câştigului diferă, în timp ce analiştii de la Alpha Bank se aşteaptă ca banca să raporteze o pierdere de 34 milioane de lei.
 
Cea mai optimistă estimare apar­ţine analiştilor Raiffeisen Bank care văd un profit de 57,7 milioane de lei, iar cea mai pesimistă estimare de profit aparţine analiştilor de la Tradeville care văd un profit net de 8,9 milioane de lei. În primul trimestru al anului trecut, BRD a raportat un profit de 13 milioane de lei, cel mai mic din ultimii ani. Analiştii Broker Cluj se aşteaptă la un profit net de 42 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO