Burse - Fonduri mutuale

Ce face statul cu 6% din Fondul Proprietatea şi de ce a achitat 190 mil. lei

Ce face statul cu 6% din Fondul Proprietatea şi de ce a...

Autor: Tibi Oprea

07.02.2022, 00:07 3293

Brokerii spun că, economic vorbind, are sens, dar în ceea ce priveşte motivul plăţii, se pot face mai multe supoziţii.

Ministerul Finanţelor, reprezentant al guvernului şi al statului român, a virat la începutul acestei luni la Fondul Proprietatea (FP) capitalul social nevărsat de 18 ani, în valoare de circa 190 de milioane de lei, ajun­gând în urma plăţii la o participaţie de 5,96% din FP faţă de 0,11% în 31 decembrie 2021. Ce a stat la baza deciziei Ministerului de Finanţe?

„Este un fond care s-a construit în 2005 şi de atunci există această restanţă. Pur şi simplu a fost momentul“, spune Adrian Câciu, ministrul de finanţe, pentru ZF.

„Avem buget, avem încasări, nu din alte surse, ci tot din profitul propriilor noastre companii, care poate fi redistribuit până la urmă în aplicarea unor legi. Evident, ne vom întâlni şi cu administratorii Fondului în calitatea noastră de mici acţionari şi vedem şi strategia acestuia. Sunt lucruri normale, nu văd ceva spectaculos“, mai spune el.

Totuşi, întrebări precum „de ce tocmai acum?“, „care este scopul?“, „de ce înaintea presupusei listări a Hidroelectrica?“, „care sunt intenţiile în continuare?“ planează în aer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO