Burse - Fonduri mutuale

Ce fonduri locale de acţiuni au „bătut“ bursa în ultimii trei ani

Ce fonduri locale de acţiuni au „bătut“ bursa în...

Autor: Liviu Popescu

23.05.2018, 00:07 1898

Cele opt fonduri locale de acţiuni cu expunere pe indicele principal BET au avut în ultimele 36 de luni randamente de peste 23% şi au reuşit astfel să „bată” indicele bursier, ajutate de dividendele generoase plătite de companii, dar şi de performanţele unor emitenţi din portofoliu.

Analiza ZF pe baza datelor Asociaţiei Admi­nistratorilor de Fonduri (AAF) ia în considerare doar fondurile locale de acţiuni care investesc în cotaţii din structura BET şi nu şi pe cele cu expuneri pe BET-FI sau fondurile index.

Două dintre cele opt fonduri aparţin unui singur administrator: OTP Asset Management, cu active în gestionare de 647 milioane de lei, potrivit AAF.

„Pe lângă dividendele ridicate, un aport important l-a avut şi selecţia companiilor care au beneficiat de creşteri semnificative în ultimii ani. Dintre acestea putem menţiona în cazul bursei locale acţiunile Erste Bank şi Transgaz, iar dintre acţiunile străine, AT&S Austria Technologie & Systemtechnik AG“, spune Alexandru Ilisie, director de investiţii la OTP AM. De exemplu, acţiunile Transgaz s-au apreciat în ultimele 36 de luni cu 47%, evoluţie care nu ţine cont însă de dividendele plătite de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO