Burse - Fonduri mutuale

Ce impact ar putea avea la bursă decizia BNR de limitare a gradului de îndatorare: lichiditate şi mai redusă, dar bilanţuri mai curate ale băncilor

Maria Vlad, BRK Financial Group:

Aceste modificări vor influenţa rata de creditare la nivelul populaţiei, în sensul scăderii ei, însă un aspect pozitiv trebuie văzut la calitatea creditării, care va fi îmbunătăţită la nivelul băncilor. Acest lucru se poate transpune într-o scădere a ratei creditelor neperformante.

Maria Vlad, BRK Financial Group: Aceste modificări vor influenţa rata de creditare la nivelul populaţiei, în sensul scăderii ei, însă un aspect pozitiv trebuie văzut la calitatea creditării, care va fi îmbunătăţită la nivelul băncilor. Acest lucru se poate transpune într-o scădere a ratei creditelor neperformante.

Autor: Liviu Popescu

23.10.2018, 00:08 1611

Consumul este rege la formarea PIB-ului României în contextul unei ponderi de 3,1% din avansul de 4% al economiei în primul semestru din 2018. Investiţiile (prin formarea brută de capital fix) au contribuit cu doar 0,1%.

Limitarea gradului de în­datorare la creditele acor­date persoanelor fi­zice, măsură care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2019, ar putea însemna o lichiditate şi mai redusă pentru bursa de la Bucureşti în sensul în care decizia BNR va îngreuna accesul populaţiei la surse de capital şi prin urmare activităţile de consum şi investiţie vor fi descurajate pe seama majorării celor de economisire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO