Burse - Fonduri mutuale

Ce investiţii are „sub capotă“ cel mai mare fond mutual, cu active de peste 7 miliarde de lei?

Ce investiţii are „sub capotă“ cel mai mare fond...

Autor: Roxana Pricop

23.04.2015, 08:15 1434
Fondul de obligaţiuni Erste Bond Flexible Ron, cel mai mare fond mutual din România, avea investiţii de 4,49 miliarde de lei în titluri de stat la finalul primului trimestru, pla­samentele reprezentând peste 63% din activele sale.
 
Fondul de obligaţiuni are cel mai mare portofoliu de titluri de stat din piaţa fondurilor mutuale. Investiţii importante în titluri de stat mai au şi fondul Raiffeisen Ron Plus cu plasamente de 1,5 miliarde de lei în titluri de stat şi fondul de obligaţiuni ING IR Bond cu o expunere de 1,1 miliarde de lei pe aceste instrumente financiare.
 
Pe locul secund în topul plasamentelor făcute de fondul Erste sunt depozitele deschise la Banca Transilvania, unde fondul ţinea 454 milioane de lei la finalul lunii martie. La Garanti Bank, fondul avea depozitate 280 milioane de lei.
 
Graţie dimensiunii mari a activelor, fondul negociază şi obţine dobânzi mai mari decât cele pe care le obţine un client obişnuit. În prezent, dobânzile la depozitele în lei pentru clienţi persoane fizice se situează la circa 2% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO