Burse - Fonduri mutuale

Ce investiţii aveau fondurile de pensii private Pilon II la SIF-uri la final de 2019 şi care ar putea fi primul fond care depăşeşte pragul de deţinere de 5%?

Ce investiţii aveau fondurile de pensii private Pilon II la SIF-uri la final de 2019 şi care ar putea fi primul fond care depăşeşte pragul de deţinere de 5%?

Radu Crăciun, director general al BCR Pensii, administrator Pilon II care nu avea investiţii la SIF-uri la 2019: Din punctul nostru de vedere, SIF-urile nu oferă diversificarea pe care ne-o dorim. Este păcat faptul că de ani de zile nu sesizează nişa pe care ar trebui să intre DESEN DE Romeo Răileanu

Autor: Liviu Popescu

29.07.2020, 20:45 443

♦ Din rândul celor şapte fonduri de pensii private Pilon II care activează în România, doar NN Pensii şi BCR Pensii nu aveau investiţii la nicio SIF la final de 2019 ♦ Celelalte cinci fonduri, investiţii totale de 538 mil. lei la SIF-uri, din care 202 mil. lei la SIF Moldova şi 177 mil. lei la SIF Oltenia ♦ Primul fond de pensii care ar putea raporta o deţinere mai mare de 5% dintr-o astfel de societate este AZT Viitorul Tău.

Ziarul Financiar a analizat investiţiile fondurilor de pensii private Pilon II la SIF-uri, în con­textul în care săptă­mâna trecută limita de de­ţinere de 5% din SIF a fost eli­mi­nată, iar una dintre con­cluzii este că primul fond de pensii care ar putea raporta o deţinere mai ma­re de 5% dintr-o astfel de societate este AZT Viitorul Tău.

Concluzia are în vedere participaţia de 4,7% pe care AZT Viitorul Tău, fond de pensii administrat de Allianz Ţiriac Pensii Private, o avea la final de 2019 la SIF Transilvania, aceasta fiind cea mai mare expunere din capitalul unei SIF din rândul fondurilor Pilon II acţionare la aceste societăţi.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO