Burse - Fonduri mutuale

Ce „medicamente“ recomandă analiştii pentru cumpărare pe bursă

Ce „medicamente“ recomandă analiştii pentru...

Autor: Ioana Tudor

13.03.2015, 08:00 1021
Acţiunile producătorilor de medicamente Zentiva (simbol bursier SCD), Antibiotice (ATB) şi Biofarm (BIO) au multipli de evaluare mai atractivi decât media emitenţilor de profil din regiune, situaţie care lasă loc pentru creşteri ale cotaţiilor, spun analiştii consultaţi de ZF.
 
Titlurile Zentiva s-au apreciat cu 7,4% de la începutul anului, cel mai mare avans din rândul companiilor de profil. Dacă în acest an societatea îşi va menţine rata de distribuţie a dividendelor, randamentul brut al dividendului va fi de circa 6% ţinând cont de preţul actual al acţiunilor de 1,7 lei/unitate. Zentiva a obţinut anul trecut un profit net de 61,5 mil. lei, cu 65% peste cel din 2013.
 
Anul trecut, compania a distribuit 74,5% din profitul pe 2013 către acţionari, oferindu-le un dividend brut de 0,072 lei/unitate. La o rată de distribuţie similară, dividendul brut din câştigul pe 2014 ar fi de 0,1 lei pe titlu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO