Burse - Fonduri mutuale

Ce puteţi citi în revista Business Magazin. Profil de investitor: cum s-a molipsit CEO-ul Agista cu mentalitatea americanilor şi a început să investească

Nicolae Kovacs, investitor şi CEO-ul Agista: Cred că este important pentru fiecare investitor să se cunoască foarte bine şi să pornească la drum având această înţelegere de sine.

Nicolae Kovacs, investitor şi CEO-ul Agista: Cred că este important pentru fiecare investitor să se cunoască foarte bine şi să pornească la drum având această înţelegere de sine.

Autor: Tibi Oprea

09.05.2023, 07:30 435

Investitori mici şi mari, profesionişti şi debutanţi deopotrivă, care activează în domenii dintre cele mai diverse, pun pe tapet strategii de investiţii şi lecţii învăţate în timp pentru a întări zicala „bursa este pentru toţi” şi a mări rândurile investitorilor din piaţa locală. Toate sfaturile sunt adunate în seria de materiale „Profil de investitor” găzduită de Business Magazin.


Portofoliul lui include investiţii în private equity (74%) şi pe piaţa de capital (26%).

Nicolae Kovacs s-a îndrăgostit iremediabil de investiţii când se afla în Statele Unite la studii.

Proaspăt întors în România şi cu o mai bună cunoaştere a pieţei de capital, s-a aruncat în ringul bursier şi de 20 de ani relaţia continuă. Ba chiar s-a intensificat când s-a alăturat platformei de investiţii ROCA X şi firmei de private equity ROCA Investments şi, ulterior, fondului pre şi post-listare Agista.

„În ultimii 15 ani am lucrat în banking, investment şi private equity, iar dacă e să mă duc mai în spate, aş putea spune că am aproape 20 de ani de când, proaspăt întors din Statele Unite, de la facultate, am început să investesc. M-am molipsit de tânăr cu mentalitatea de acolo, unde se vorbea des despre Bursă, investiţii şi instru­mente specifice pieţei de capital“, povesteşte Nicolae Kovacs sau Nick, aşa cum îi spun cei mai mulţi dintre cei care-l cunosc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO