Burse - Fonduri mutuale

Ce randamente pot obţine cei care cumpără obligaţiuni în lei la BVB şi le ţin până la scadenţă: 8%-9% la Bittnet, Elefant, Norofert, Artprint

Ce randamente pot obţine cei care cumpără obligaţiuni...

Autor: Tibi Oprea

11.06.2021, 09:00 9306

♦ La Bursa de Valori Bucureşti sunt listate 31 de emisiuni de bonduri denominate în lei care nu au ajuns încă la maturitate ♦ 10 dintre acestea oferă randamente până la maturitate de peste 8%.

Cei care cumpără obligaţiuni în lei listate la Bursa de Valori Bucureşti şi „stau“ cu ele până la scadenţă pot obţine randamente chiar de aproape 9%, potrivit datelor agregate de ZF de la TradeVille. Randamentul până la matu­ritate (yield to maturity n.red.) reprezintă câştigul obţinut de un investitor care alege să cumpere obligaţiunea la preţul din piaţă, în cazul de faţă raportat la închiderea şedinţei de tranzacţionare din 31 mai 2021, şi care păstrează obligaţiunea până la sca­denţă.

Acesta diferă de dobânda aferentă întregii durate a emisiunii, fiind mai mic, întrucât unii emitenţi au plătit deja investitorilor o parte din împrumut. Spre exemplu, dacă un investitor ar fi cumpărat pe 31 mai o obligaţiune Capital Leasing IFN (CL22) la preţul de 100 de lei, ar urma să primească înapoi, la data scadentă (3 iunie 2022), suma de 108,9 lei dacă valoarea obligaţiunii rămâne constantă în piaţă, randamentul de 8,9% fiind cel mai bun din rândul celor livrate de emitenţii analizaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO