Burse - Fonduri mutuale

Ce s-a ales de listările antreprenoriale de la Bucureşti: doar una din cele şase mai este pe plus faţă de preţul de început

Finanţe personale

Ce s-a ales de listările antreprenoriale de la...

Autor: Dan Grigore Ivan

24.10.2018, 00:07 1446

Digi Communications, AAGES Târgu-Mureş, Sphera Group, Transilvania Broker şi vinăriile Purcari, cele mai recente listări antreprenoriale la bursa de la Bucureşti, se tranzacţionează în prezent la un preţ în scădere faţă de cel de început, în timp ce MedLife este singura acţiune pe plus faţă de preţul de listare.

Pe de altă parte, toate cele şase listări antreprenoriale sunt pe minus de la începutul anului 2018 şi afişează scăderi cuprinse între 2,6% şi 44%, chiar dacă indicele principal BET a urcat cu 11% în acest interval de timp, potrivit datelor BVB.

Furnizorul de servicii medicale private MedLife (M) este singura companie din seria celor şase care mai afişează o apreciere faţă de momentul listării (decembrie 2016). Astfel, reţeaua de servicii medicale private se lista la un preţ de 26 lei per acţiune. În prezent, acesta este cu aproximativ 5% mai mare, în condiţiile în care anul 2018 a adus o scădere de aproximativ 20% a valorii de piaţă.

Deşi au avut în general o traiectorie ascendentă după primele luni pe bursa de la Bucureşti, valul scăderilor a atins însă toate companiile nou-venite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO