Burse - Fonduri mutuale

Ce să facă şi ce să nu facă investitorii de la Bursa de la Bucureşti în prag de război: Nu vă panicaţi şi nu acţionaţi emoţional!

Ce să facă şi ce să nu facă investitorii de la Bursa...

Autor: Liviu Popescu

24.02.2022, 09:51 4972

Date fiind cele mai recente informaţii dinspre Estul Europei, coraborate cu scăderile de pe contractele futures (-2,7% pentru Dow Jones, -4% pentru Paris, -5% pentru DAX), este foarte probabil că şi Bursa de la Bucureşti va avea astăzi o zi roşie cu scăderi accentuate. Ce este de făcut şi ce nu este de făcut?

“Este trist ce se întâmplă în Ucraina. În momente ca acestea este important ca investitorii să-şi păstreze calmul şi să nu acţioneze emoţional pentru că emoţiile de obicei te fac să iei decizii greşite. Pentru cei care au disponbilitati cash poate fi o oportunitate bună de a acumula treptat la preţuri mai scăzute”, spune Adrian Cojocar, director general adjunct al Patria Asset Management.

Bursa de la Bucureşti va deschide la ora 10:00 şedinţa de tranzacţionare şi o va încheia la ora 18:00. La ora 16:30 (ora României) Wall Street va începe tranzacţionare.

Potrivit datelor agregate de ZF, scăderile de pe contractele futures se extind astfel că de exemplu Frankfurt, care în urmă cu două ore avea minus 3% acum apropie minus 5%. Pe de altă parte petrolul se apreciază cu 6% la 98 de dolari iar aurul urcă la circa 1.940 de dolari pe uncie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO