Burse - Fonduri mutuale

Ce schimbări a făcut în portofoliu AZT Viitorul Tău, al doilea cel mai mare fond de pensii

Finanţe personale

Ce schimbări a făcut în portofoliu AZT Viitorul Tău,...

Autor: Liviu Popescu

30.03.2021, 08:05 848

Allianz Ţiriac Pensii Private, administrator al fon­du­lui de pensii private AZT Viitorul Tău, al doilea cel mai mare fond Pilon II din România după NN Pensii, a lichidat în T4/2020 investiţiile pe care le avea la Sphera Group, so­cie­tate care administrează în sistem de franciză restau­ran­tele KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, dar şi la Bursa de Valori Bucureşti, operatorul pieţei de capital din România.

Pe de altă parte, administratorul fondului alimentat cu contribuţiile din salariul brut virate de 1,6 milioane de salariaţi români şi-a majorat deţinerile la pro­ducătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz, la BRD Soc Gen, dar şi Electrica şi Fondul Proprietatea, arată datele agregate de Ziarul Financiar din rapoartele administratorului.

Astfel, la final de 2020 AZT Viitorul Tău avea 15 investiţii în acţiuni listate la bursa de la Bucureşti în valoare totală de 3,4 mld. lei. Spre comparaţie, la septembrie 2020, fondul avea investiţii de aproape 3 mld. lei la 17 companii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO