Burse - Fonduri mutuale

Ce se întâmplă la un an după listarea record a Digi: acţiunile au minus 18% şi compania a pierdut 800 mil. lei capitalizare

Ce se întâmplă la un an după listarea record a Digi:...
19.05.2018, 00:01 829

Miercuri, 16 mai 2018, se împlineşte un an de când Digi Communications a început tranzacţionarea la bursa de valori Bucureşti, în ceea ce a fost cea mai mare listare a unei companii private, de circa 940 mil. lei.

Preţul final de ofertă pentru investitorii instituţionali a fost stabilit la 40 de lei pe acţiune, ceea ce înseamnă că în prezent investitori de calibru precum Banca Europeană de Reconsctrucţie şi Dezvoltare (BERD), care a cumpărat acţiuni pe perioada ofertei de vânzare, fonduri de pensii, dar şi alţi investitori instituţionali sunt pe minus.

Pe pierdere sunt şi investitorii mici care au achiziţionat acţiuni DIGI cu discount. La preţul de 37,2 lei pe acţiune, preţul pentru acţiunile subscrise în primele cinci zile ale ofertei, investitorii au în prezent pierderi de 11%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO