Burse - Fonduri mutuale

Ce spune CEZ despre ordonanţa militară prin care Guvernul suspendă pe perioada stării de urgenţă vânzarea pachetelor majoritare din energie

Ce spune CEZ despre ordonanţa militară prin care...

Autor: Liviu Popescu

10.04.2020, 16:34 475

Guvernul României a anunţat că pe perioada stării de urgenţă, prelungită recent până pe 15 mai 2020, sunt suspendate procedurile de vânzare/cumpărare de pachete majoritare de acţiuni la companii din energie.

Prin urmare, suspendată este şi vânzarea activelor CEZ în România, o tranzacţie evaluată de Ziarul Financiar la 1-1,3 mld. euro, fiind printre cele mai mari din energie din ultimii 30 de ani. Ulterior încheierii stării de urgenţă, procedurile pot fi reluate.

“Evident, vom respecta pe deplin această ordonanţă. În prezent analizăm în ce măsură Ordonanţa militară nr. 8 afectează procesul de vânzare de active. Desigur, vom discuta cu ofertanţii următorii paşi. De asemenea, suntem obligaţi prin acorduri de confidenţialitate, deci nu comentăm interesul anumitor investitori”, a transmis biroul de presă de la Praga pentru ZF.

ZF a scris vineri că 19 investitori au rămas în cursa pentru a prelua activele cehilor din România.

“Prima etapă a procesului de vânzare a fost finalizată prin acceptarea a 19 oferte neangajante. Prezentarea şi evaluarea ofertelor selectate sunt aşteptate în T2/2020”, arată CEZ într-un raport publicat pe site-ul companiei de la Praga.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO