Ce strategie de investiţii recomandă un manager cu 3,8 miliarde de lei pe mână: 30% obligaţiuni, 40% acţiuni, 30% cash

4 dec 2017 Autor: Liviu Popescu

Aurel Bernat, director general al BT Asset Management, al treilea cel mai mare administrator de bani din România, cu active nete de 3,8 miliarde de lei, spune că un portofoliu echilibrat de investiţii ar trebui să conţină fonduri de venit (monetare/obligaţiuni) în proporţie de 30%, fonduri de acţiuni 40% şi o componentă de cash 30%, care să asigure necesarul de lichiditate, cât şi eventualele intrări în piaţa acţiunilor atunci când piaţa scade.

„Deşi cele enunţate mai sus reprezintă un portofoliu generic, în funcţie de predispoziţia fiecărui client în parte (apetit risc/vârstă), se poate opta pentru un risc mai mare sau mai scăzut. Indiferent de alegere, cea mai grea decizie rămâne orizontul de timp. Dacă acesta este setat de la bun început ca fiind îndelungat, şansele unei investiţii reuşite cresc exponenţial”, spune Bernat pentru ZF.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.12.2017

 
Cuvinte cheie:
actiuni
, investitii
, obligatiuni
, cash
, miliarde
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide