Ce vrea să facă Banca Transilvania cu 350 mil. euro pe care vrea să le atragă de pe bursă prin obligaţiuni

25 apr 2018 Autor: Liviu Popescu

♦ Banca Transilvania deschide miercuri „sezonul“ raportărilor financiare pentru primul trimestru. ♦ Tot astăzi acţionarii votează dividendele propuse şi distribuirea de acţiuni gratuite.

Banca Transilvania, cea mai valoroasă instituţie de credit de la bursa românească, intenţionează să folosească cele 350 mil. euro pe care ar putea să le atragă de la bursă pentru a-şi finanţa creşterea portofoliului de credite şi pentru a eficientiza structura capitalului.

„Motivele emisiunii de obligaţiuni sunt pe de o parte legate de finanţarea creşterii portofoliului de credite pe termen mediu şi lung, iar pe de alta de eficientizarea structurii capitalului pentru a oferi acţionarilor randamente crescute şi constante“, a transmis instituţia de credit cu 11,6 mld. lei capitalizare la solicitarea ZF.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.04.2018

 
Cuvinte cheie:
Banca Transilvania
, obligatiuni
, actionari
, dividende
, randamente
, bursa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide