Burse - Fonduri mutuale

Cea mai bună săptămâna la bursa de la Bucureşti din 2009 încoace: indicele principal BET urcă cu 10,6%, susţinut de raliul Băncii Transilvania (17%), Transgaz (16%). Creşterile au susţinere internă întrucât marile burse europene sunt închise pentru Paşte

Cea mai bună săptămâna la bursa de la Bucureşti din...

Autor: Liviu Popescu

10.04.2020, 17:54 738

Prin prisma evoluţiei indicelui principal BET, bursa de la Bucureşti este aproape de a încheia cea mai bună săptămână din 2009 încoace în contextul în care indicele s-a apreciat în intervalul 3-10 aprilie cu 10,6%, arată calculele realizate de ZF din platforma BVB.

Astfel, investitorii de la Bucureşti sunt într-un <<roller coaster>> în contextul în care după prăbuşirile abrupte din luna martie, determinate de blocajul economic pe fondul măsurilor extraordinare de carantină, bursa de la Bucureşti se apreciază puternic într-o şedinţă în care majoritatea burselor europene sunt închise pentru Sărbătorile Pascale.

Indicele principal BET a câştigat 805  puncte în această săptămână iar vineri la ora 17:45 era la 8.332 de puncte, plus 2,5% faţă de şedinţa precedentă. La ora redactării acestei ştiri, Banca Transilvania are aproape 17% în ultima săptămână, iar Transgaz aproape 16%, fiind cele mai performante acţiuni din indicele BET. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO