Burse - Fonduri mutuale

Cea mai bună zi pentru UiPath din ultimele opt luni: cu 9,3% s-au apreciat luni acţiunile pe Wall Street la o valoare de piaţă de 19 mld. dolari

Cea mai bună zi pentru UiPath din ultimele opt luni: cu...

Autor: Liviu Popescu

01.02.2022, 10:38 1084
 

Cu 9,3% s-au apreciat luni acţiunile producătorului de software UiPath (PATH) pe Wall Street, de la 33,4 dolari pe acţiune de la închiderea precedentă la 36,5 dolari, pe fondul unor indici americani în creştere. Spre comparaţie Nasdaq a urcat ieri cu 3,4%, Dow Jones cu 1,2%, S&P cu 1,9%.

Astfel, potrivit datelor agregate de Ziarul Financiar, acţiunile UiPath au avut pe 31 ianuarie 2022 cea mai bună şedinţă de tranzacţionare, în termeni de creştere procentuală faţă de închiderea precedentă, din luna mai a anului 2021 încoace.

Pe 11 mai acţiunile UiPath au urcat cu 14% fiind şi până astăzi cea mai bună şedinţă de când unicornul din Bucureşti s-a listat la New York.

UiPath a început tranzacţionare pe Wall Street pe 21 aprilie 2021 la preţul de închidere de 69 de dolari. Astăzi, pe baza preţului de 36,5 dolari pe unitate, acţiunile UiPath au o scădere de 47%, pusă de analişti şi pe seama unei competiţii mai mari în industria de robotic process automation (RPA).

Pe baza preţurilor de tranzacţionare de ieri, UiPath a ajuns la o valoare de piaţă de 19 miliarde de dolari, potrivit NYSE. Spre comparaţie la debutul pe Wall Street UiPath avea 36 mld. dolari.

Doar ieri, averea lui Daniel Dines, CEO şi co-fondator UiPath, a urcat de la circa 3,6 mld. dolari la aproximativ 4 mld. dolari.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO