Cea mai grea întrebare pentru bursă. Dacă randamentul dividendelor în România este superior mediei de pe alte pieţe, de ce nu vin investitorii?

4 aug 2016 Autor: Liviu Popescu

Randamentul dividendelor plătite de companiile din indicele BET, prima ligă a bursei de la Bucureşti, a fost de 6,5% în primul semestru, în timp ce dobânzile plătite de bancheri pentru depozitele în lei s-au apropiat de 1%. 

Chiar şi în aceste condiţii, în care bursa ia faţa băncilor din punctul de vedere al câştigului şi al impozitului reţinut pe profit, analiştii susţin că investitorii se orientează spre bănci, iar un motiv posibil ar fi performanţele acţiunilor din ultimele 12 luni, care ar fi putut să zdruncine încrederea acestora.

„În prezent nu vedem un trend puternic care să se materializeze pe piaţă, nici în ceea ce priveşte interesul indirect în accesarea acţiunilor prin prisma subscrierilor în fonduri de acţiuni sau cu profil de risc dinamic“, a explicat Horia Braun, director de investiţii al NN Investment Partners din Cehia.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.08.2016

 
Cuvinte cheie:
bursa
, dividende
, randament
, investitori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide