Burse - Fonduri mutuale

Cea mai mare bancă americană are încredere în stabilitatea economiei globale: JPMorgan pariază că pieţele de acţiuni îşi vor reveni în luna septembrie

Cea mai mare bancă americană are încredere în...

Autor: Alex Ciutacu

20.08.2019, 00:05 652

„Continuăm să credem că după corecţia din luna august pieţele de acţiuni vor atinge noi maxime record în prima jumătate a anului viitor.“

JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană, transmite o poziţie prin care susţine că are încredere în capacitatea pieţelor de acţiuni de a-şi reveni în luna septembrie după scăderile masive de săptămâna trecută, potrivit Bloomberg.

Pieţele de acţiuni din toată lumea au scăzut masiv săptămâna trecută după ce curba de randament a titlurilor de stat americane cu scadenţa la 2 ani, respectiv 10 ani, s-a inversat pentru prima dată din 2007 – ceea ce indică de cele mai multe ori o corecţie sau o recesiune. Însă de această dată corecţia ar fi pe termen scurt, iar acţiunile americane şi-ar putea reveni chiar de la începutul lunii septembrie, consideră o echipă de strategi JPMorgan condusă de Mislav Matejka.

Predicţia lor ia în calcul posibili stimuli lansaţi de cele mai mari bănci centrale pentru a elimina îngrijorările cu privire la o încetinire.

Chiar dacă avertismentele cu privire la o posibilă recesiune se vor concretiza, JPMorgan susţine că investitorii au încă timp să se bucure de câştigurile pe anul acesta, în contextul în care inversarea curbei de randament pe titluri de stat precede în medie o recesiune cu circa 17 luni, şi maximul burselor cu circa 11 luni.

În mod tradiţional, randamentele pieţei de capital s-au ridicat în medie la 10% în cele 12 luni de după inversarea curbei de randament, potrivit JPMorgan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO