Burse - Fonduri mutuale

Cea mai mare finanţare antreprenorială de la bursă are aprobarea ASF: 40 mil. euro de la Agricover Holding. Tranzacţionarea, cel mai probabil la final de martie 2021

Cea mai mare finanţare antreprenorială de la bursă are...

Autor: Liviu Popescu

24.03.2021, 15:31 1720

Agricover Holding, afacere din agricultură controlată de antreprenorul Jabbar Kanani (87,3%) şi din acţionariatul căreia face parte şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (12,7%), a primit miercuri aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru a-şi lista la bursa de la Bucureşti emisiunea de obligaţiuni de 40 milioane de euro.

Astfel, cea mai mare finanţarea antreprenorială care vine la bursă urmează să înceapă în curând tranzacţionarea, cel mai probabil la final de martie, adică la aproape două luni de la procesarea acestora în sistemul bursei locale, potrivit datelor ZF.

“Aprobarea prospectului întocmit în vederea admiterii la tranzacţionare pe piaţa reglementată administrată de BVB a obligaţiunilor emise de Agricover Holding S.A. şi a emiterii Certificatului de înregistrare a obligaţiunilor”, potrivit ASF.

Obligaţiunile emise de Agricover Holding sunt denominate în euro, negarantate, valoarea nominală a unei obligaţiuni fiind de 50.000 de euro, iar rata cuponului de 3,5%. Agricover a vândut aceste bonduri printr-un plasament privat suprasubscris. Scadenţa este 2026.

Suma atrasă prin emisiunea de obligaţiuni este destinată finanţării operaţiunilor de creditare ale Agricover Credit IFN SA, subsidiară a Agricover Holding SA, specializată exclusiv în finanţarea fermierilor din România. Inclusiv prin fondurile atrase prin emisiunea de obligaţiuni, instituţia financiară nebancară îşi propune să menţină ritmul alert de creditare a fermierilor români şi să contribuie mai departe la creşterea susţinută, pe baze sustenabile, a performanţei agriculturii locale.

Procesul de emitere a obligaţiunilor şi a plasamentului privat a fost intermediat în calitate de coordonatori unici ai tranzacţiei de Banca Comercială Română (BCR) şi BRD Groupe Société Générale, prin echipele specializate în operaţiuni derulate pe pieţele de capital. Casa de avocatură Schoenherr şi Asociaţii SCA a acordat asistenţă juridică, iar Ernst & Young Assurance Services S.R.L şi KPMG Audit SRL au furnizat servicii de audit financiar.

Grupul Agricover desfăşoară activităţi de Agri-Business, Agri-Finance, Agri-Food şi Agri-Technology prin cele patru entităţi controlate de Agricover Holding SA: Agricover SA, Agricover Credit IFN SA, Abatorul Periş SA şi Agricover Technology SRL.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO