Burse - Fonduri mutuale

Cea mai mare majorare de capital a unei companii antreprenoriale de la Bursă are acordul acţionarilor: 750 milioane de lei la One United

Cea mai mare majorare de capital a unei companii...

Autor: Eduard Ivanovici

28.04.2022, 07:40 580

 Finanţarea prin aport în numerar sau prin emiterea de bonduri convertibile va merge către noi proiecte de dezvoltare.

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (ONE), ale cărei acţiuni sunt incluse în indicele BET şi în FTSE al pieţelor emergente, a primit aprobarea acţionarilor pentru cea mai mare majorare de capital a unei companii antreprenorile listate la BVB, respectiv 750 mil. lei, prin aport în numerar sau prin emiterea de obligaţiuni convertibile.

„One United Properties intenţio­nează să strângă până la 750 milioane de lei pentru a alimenta strategia de creştere şi pentru a permite compa­niei să profite de oportunităţi supli­mentare de pe piaţă. AGA (adunarea gene­rală a acţionarilor – n. red.) a delegat decizia finală privind tipul de operaţiune care urmează să fie efectuată consiliului de admi­nistraţie nou numit. Majorarea de capital planificată va fi a cincea pentru com­panie“, menţionează One United.

Finanţarea va fi investită în noi proiecte de dezvoltare, iar poziţia actuală de numerar va fi folosită pentru a accelera livrarea dezvoltărilor în curs, compania aflându-se în negocieri avansate pentru zece dezvoltări viitoare, cât şi în faze incipiente pentru alte 20 de proiecte, se arată în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO