Burse - Fonduri mutuale

Cea mai mare refinanţare antreprenorială românească: RCS&RDS, parte a Digi, împrumută 800 milioane euro la Dublin pentru a-şi plăti din datorii

Cea mai mare refinanţare antreprenorială românească: RCS&RDS, parte a Digi, împrumută 800 milioane euro la Dublin pentru a-şi plăti din datorii

Autor: Tibi Oprea

28.01.2020, 00:08 1544

♦ Oferta a fost aprobată de către adunarea generală extraordinară a acţionarilor RCS&RDS din data de 22 ianuarie 2020 ♦ Obligaţiunile vor fi listate la Dublin ♦ Dobânda va fi publicată cel mai probabil în perioada următoare, după bookbuilding.

 

Digi Communications (DIGI), companie care controlează RCS&RDS, îşi refi­nanţează o parte din datorii cu o emisiune de obligaţiuni de 800 mil. euro, structurată în două tranşe, şi tot­odată plă­teşte aniticipat alte obligaţiuni de 550 mil. euro, potrivit unui raport la Bursa de la Bucureşti.

Cel mai probabil dobânda pentru refinanţare urmează să fie anunţată în perioada următoare, probabil când se va face bookbuildingul, în timp ce pentru obligaţiunile pe care le răscum­pără, Digi plăteşte un cupon de 5%.

„Decizia CA-ului a fost aceea de a nu comenta suplimentar pe marginea deciziei, toate informaţiile publice sunt în textul raportului curent“, a transmis Digi către ZF. “RCS&RDS a înaintat către Irish Stock Exchange plc (tran­zacţionată drept Euronext Dublin) solici­tarea privind admiterea obligaţiu­nilor pe lista oficială şi tranzacţionarea acestora pe piaţa reglementată operate de aceasta”, se arată într-un document la bursă. Aceasta este cea mai mare refinanţare a unor datorii din partea unei companii antreprenoriale româ­neşti, arată datele ZF.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comedymall VOT IN PANDEMIE
AFACERI DE LA ZERO