Burse - Fonduri mutuale

Cea mai mare scădere pe bursă din acest an pentru acţiunile europene

Cea mai mare scădere pe bursă din acest an pentru...

Autor: Florentina Dragu

17.04.2015, 20:02 881

Indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu 1,8%. De la începutul săptămânii, indicele a scăzut cu 2,2%.

Autoritatea de reglementare de pe piaţa de capital din China a anunţat vineri o serie de noi reguli pentru tranzacţionarea în marjă, norme care, potrivit celor doi operatori bursieri ai ţării, vor înlesni tranzacţiile în lipsă.

Investitorii au reacţionat negativ la aflarea informaţiilor, iar principalele burse internaţionale au scăzut pe fondul îngrijorărilor că cele mai performante pieţe de capital din lume s-ar putea confrunta cu dificultăţi.

O vânzare masivă de acţiuni în China ar afecta pieţele din întreaga lume, potrivit brokerilor.

Bursa de la Atena a consemnat un declin de 3%, trasă în jos de acţiunile National Bank of Greece (NBG) şi Alpha Bank, care au încheiat pe minus cu peste 7%.

Indicele DAX (Germania) a coborât cu 2,6%, mărind pierderea săptămânală la 5,5%, cea mai slabă evoluţie dintr-o săptămână începând cu 2011.

În Franţa., indicele de referinţă al bursei de la Paris a scăzut cu 1,55%, în timp ce FTSE 100, al bursei de la Londra, a coborât cu 0,93%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO