Burse - Fonduri mutuale

Cea mai râvnită funcţie de pe piaţa de capital din România are o listă scurtă: Dragoş Neacşu (fost Erste AM), Radu Hanga (AAF), Dan Paul (şeful brokerilor)

Dragoş Neacşu a renunţat în această săptămână la conducerea Erste Asset Management, cel mai mare administrator de fonduri din România.

Dragoş Neacşu a renunţat în această săptămână la conducerea Erste Asset Management, cel mai mare administrator de fonduri din România.

Autor: Liviu Popescu

23.10.2019, 08:50 2287

Dragoş Neacşu, fost CEO al Erste Asset Management, Radu Hanga, membru în boardul Bursei de Valori Bucureşti şi preşedinte al Asociaţiei Administratorilor Fondurilor (AAF) şi Dan Paul, preşedintele brokerilor, s-au înscris pentru funcţia de preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti, operatorul pieţei de capital din România, potrivit informaţiilor ZF.

Cine va fi numit preşedinte de acţionarii Bursei de Valori Bucureşti, printre care SIF-uri, admi­nistratori de fonduri mutuale, administratori de pensii, va avea o remuneraţie de 3.700 de lei net lunar plus bonusuri şi va supraveghea asupra mecanismelor de funcţionare ale operatorului unei pieţe de capital de 175 miliarde de lei.

Dragoş Neacşu, care săptămâna aceasta a renunţat după aproape 10 ani la conducerea Erste Asset Management, cel mai mare administrator de fonduri mutuale din România, a confirmat pentru ZF candidatura. Surse din piaţa de capital susţin că pentru această poziţie s-au înscris şi Dan Paul, ceea ce înseamnă că în mod normal acesta ar trebui să aibă susţinerea caselor de brokeraj. Pe de altă parte, din partea caselor de brokeraj, dar pe o poziţie de administrator, deci nu de preşedinte, îşi va depune candidatura Mihaela Bîciu, director general Tradeville. Aceasta a confirmat informaţia pentru ZF.

Radu Hanga este susţinut de unele SIF-uri, dar şi de alţi investitori instituţionali dată fiind expu­nerea acestuia la Banca Transilvania, respectiv fost director executiv strategie-coordonare al grupului financiar de la Cluj.

Astăzi este ultima zi pentru înscrierea candidaturilor pentru un loc în noul Consiliu de Administraţie al Bursei de Valori, publicarea acestei liste urmând a fi făcută pe 6 noiembrie 2019.  „Va fi interesant de observat care influenţă este mai puternică pentru piaţa de capital din România: cea a Băncii Transilvania, care îl sprijină pe Radu Hanga, sau cea a BCR, care îl sprijină pe Dragoş Neacşu. În mod clar cei doi vor intra în noul board, însă întrebarea este cine va fi preşedinte. Este important de menţionat că este pentru prima oară când banca de la Cluj are un candidat pentru funcţia de preşedinte, în contextul în care în trecut a susţinut alţi administratori, dar niciodată pentru funcţia de preşedinte“, spune o sursă pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO