Burse - Fonduri mutuale

Cea mai performantă investiţie la BVB în 2021 au fost acţiunile unui combinat chimic: 1.200% randament pentru Chimcomplex, companie controlată de Ştefan Vuza. Aceasta este probabil cea mai bună performanţă anuală a unei companii listate din istoria Bursei locale

Ştefan Vuza este în mod indirect  cel mai mare acţionar  al Chimcomplex.

Ştefan Vuza este în mod indirect cel mai mare acţionar al Chimcomplex.

Autor: Liviu Popescu

07.01.2022, 07:22 5216

♦ Chimcomplex, de la 574 milioane de lei capitalizare la aproximativ 7,7 miliarde de lei, adică de la circa 2 lei pe acţiune la 25 de lei la finalul lui 2021 ♦ Antreprenorul Ştefan Vuza are 86% din companie fiind astfel cel mai mare deţinător de acţiuni de la Bursă.

Cu 1.200% s-au apreciat acţiunile combinatului chimic Chimcomplex (CHOB) pe parcursul anului 2021, acestea fiind cele mai performante de la Bursa de la Bucureşti într-un an în care indicele principal BET a urcat cu 33%.

Potrivit datelor agregate de Ziarul Financiar, aceasta ar putea fi cea mai bună performanţă anuală a unei companii listate la Bucureşti din istoria pieţei de capital locale.

Astfel, capitalizarea Chimcomplex – companie la care antreprenorul Ştefan Vuza are o deţinere de 85% prin intermediul CRC Alchemy Holding, a urcat într-un an de la 574 milioane de lei la aproximativ 7,7 miliarde de lei. Compania, listată pe segmentul AeRO, are aprobarea acţionarilor şi a Auto­rităţii de Supraveghere Financiară pentru transferul în perioada următoare pe segmentul principal al Bursei româneşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO