Burse - Fonduri mutuale

CEC Bank se pregăteşte de venirea la Bursa de Valori Bucureşti cu obligaţiuni. Bogdan Neacşu, preşedintele băncii: Pe finalul lunii ne aşteptăm să primim rating pentru evaluare

Bogdan Neacşu, preşedinte executiv al CEC Bank: Vrem să ieşim pe piaţă cu obligaţiuni subordonate. Pe final de lună ne aşteptăm ca banca să obţină un rating şi să închidă toate demersurile.

Bogdan Neacşu, preşedinte executiv al CEC Bank: Vrem să ieşim pe piaţă cu obligaţiuni subordonate. Pe final de lună ne aşteptăm ca banca să obţină un rating şi să închidă toate demersurile.

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

22.02.2022, 07:24 599

♦ Mai multe bănci, printre care BCR şi Raiffeisen, au apelat în ultimii ani la finanţare prin intermediul mecanismelor pieţei de capital din România ca parte a cerinţelor de reglementare prin care astfel de instituţii trebuie să arate că sunt independente de acţionarii-mamă şi că pot susţine lichiditatea şi prin intermediul investitorilor.

CEC Bank, cea mai mare instituţie de credit care are control majoritar din partea statului român prin Ministerul Finanţelor, se pregăteşte să vină la Bursa de Valori Bucureşti cu o emisiune de obligaţiuni subordonate ca parte a unui program de cerinţe de reglementare, potrivit afirmaţiilor de ieri de la ZF Live ale lui Bogdan Neacşu, preşedintele executiv al băncii.  

Astfel banca, evaluată în anuarul ZF Cele mai valoroase 100 de companii din România, la aproximativ 1,1 mld. euro (5,5 mld. lei), plus 25% într-un an şi poziţia 25, aşteaptă chiar la finalul lunii februarie acordarea unui calificativ din partea unei agenţii de rating.

„Vrem să ieşim pe piaţă cu obligaţiuni subordonate. Pe final de lună ne aşteptăm ca banca să obţină un rating şi să închidă toate demersurile. Ne-am dorit foarte mult, din motive de transparentizare şi de consistenţă a guvernanţei, să trecem prin acest demers, astfel încât banca să fie evaluată de una dintre agenţiile mari de furnizare de rating şi să mergem mai departe către piaţă să oferim astfel de obligaţiuni subordonate într-un program mai amplu. Facem acest lucru în cursul anului 2022, încă nu avem fixat un calendar, dar îl vom anunţa foarte curând“, spune Bogdan Neacşu, preşedinte al CEC Bank, în cadrul emisiunii de business ZF Live. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO