Burse - Fonduri mutuale

Ceea ce cehii de la Wood&Company dădeau ca preţ ţintă pentru TeraPlast până în vara anului 2021, a fost atins şi depăşit în trei săptămâni. TeraPlast anunţă azi rezultatele financiare pe S1/2020

Ceea ce cehii de la Wood&Company dădeau ca preţ ţintă...

Autor: Liviu Popescu

27.07.2020, 10:43 354

În raportul pe 8 iulie 2020, analiştii societăţii de brokeraj Wood&Company dădeau 0,437 lei pentru TeraPlast Bistriţa ca preţ ţintă al unei acţiuni pentru următoarele 12 luni, fiind cu 40% mai mare faţă de preţul de tranzacţionare de la publicarea raportului. Ulterior, dinamica preţului ţintă faţă de cel din piaţă şi recomandarea de “cumpărare” au atras o reacţie pozitivă la bursă.

Pe 21 iulie, la doar câteva minute de la deschiderea şedinţei de tranzacţionare, acţiunile TRP se tranzacţionează la 0,461 lei, în creştere cu 18% la ora redactării acestei ştiri faţă de şedinţa precedentă, şi peste preţul ţintă al brokerilor, ca o reacţie pozitivă a investitorilor la anunţul încheierii unei tranzacţii de până în 410 milioane de lei.

Vineri, 24 iulie 2020, după închiderea şedinţei de tranzacţionare, TeraPlast Bistriţa a anunţat că a ajuns la un acord de vânzare a liniilor de afaceri operate prin TeraSteel, TeraSteel d.o.o Serbia şi Wetterbest, cu Kingspan Group pentru 410 mil. lei, preţ care însă ar putea fi ajustat în jos până la finalizarea tranzacţiei.

TeraPlast Bistriţa îşi va anunţa astăzi, 27 iulie 2020, rezultatele financiare aferente S1/2020, publicarea acestora urmând să fie realizată cel mai probabil după închiderea şedinţei de tranzacţionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO