Burse - Fonduri mutuale

Cehii de la CEZ vor să împartă 1,1 mld. euro cu acţionarii, adică tot profitul pe 2020 şi care reflectă contribuţia tranzacţiei din România: randament al dividendului de 8,5%

Cehii de la CEZ vor să împartă 1,1 mld. euro cu...

Autor: Liviu Popescu

26.05.2021, 08:50 327

♦ Dacă acţionarii CEZ vor aproba propunerea boardului, atunci grupul ceh de energie va plăti cel mai mare dividend din 2009 încoace ♦ Acţiunile CEZ, la maximul ultimilor şase ani.

Grupul ceh de energie CEZ, care şi-a vândut din operaţiunile din Ro­mânia către australienii de la Ma­quarie într-o tranzacţie de 964 mil. euro, intenţionează să-şi remunereze in­ves­titorii cu dividende de circa 1,1 mi­liarde de euro din profitul net al anului 2020, echi­va­len­tul unui ran­da­ment de 8,5%.

Astfel CEZ propune acţionarilor distribuirea integrală a rezultatului net consolidat din anul 2020, care reflectă contribuţia vânzării din operaţiunile din România la nivelul de îndatorare al grupului, potrivit propunerii consiliului de admi­nistraţie şi care ur­mează să fie discutată în AGA din 28 iunie 2021.

Reacţia investitorilor a fost pozitivă la bursa de la Praga, acţiunile CEZ atingând vineri – prima şedinţă cu propunerea pe masă - un maxim al ultimilor şase ani, respectiv 637 de coroane cehe pe unitate, notează agenţia de presă Thomson Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO