Burse - Fonduri mutuale

Cehii de la Wood & Co şi-au înregistrat oficial biroul de la Bucureşti

Bogdan Câmpianu este şeful biroului local al casei de brokeraj Wood & Co. Anterior, el a condus timp de şapte ani departamentul de pieţe de capital al Raiffeisen Capital & Investment. Fotograf: Marius Dumbrăveanu

Bogdan Câmpianu este şeful biroului local al casei de brokeraj Wood & Co. Anterior, el a condus timp de şapte ani departamentul de pieţe de capital al Raiffeisen Capital & Investment. Fotograf: Marius Dumbrăveanu

Autor: Roxana Pricop

12.02.2015, 00:05 1014

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat înscrierea sucursalei de la Bucureşti a firmei cehe de brokeraj Wood & Co în rândul intermediarilor care prestează servicii de investiţii financiare în România. Wood & Co este printre cele mai mari firme de intermediere din regiune.

Deschiderea unui birou local are loc în condiţiile în care băncile s-au retras din activitatea de brokeraj, aşa cum au făcut ING şi UniCredit, sau şi-au închis sucursalele şi au preferat să opereze de la centru, prin intermediul paşaportului european care permite oricărei firme de brokeraj înregistrate în Uniunea Europeană să deruleze acti­vităţi în orice alt stat din UE fără a avea înregistrată o sucursală în acel stat.

În ianuarie, Wood & Co a fost cel mai activ broker de la bursa din Bucureşti, cu rulaje intermediate de 322 mil. lei şi o cotă de 20,8% din rulaje. Astfel, de acum înainte firma va derula operaţiuni pe bursa de la Bucureşti prin intermediul sucursalei, după aproape opt ani în care a inter­mediat tran­zacţii cu ac­ţiuni pe bursa de la Bu­cureşti în baza paşa­portului european. Ziarul Finan­ciar a scris în urmă cu un an că Wood & Co îşi va deschide o sucursală în România pe care o va conduce Bogdan Câm­pianu, ci­tând surse din piaţă.

În ultimii ani, Wood a devenit unul dintre cei mai activi brokeri de pe bursa de la Bucureşti, după listarea Fondului Proprietatea. Cehii de la Wood au fost încă de la început unul dintre cei mai activi intermediari de tranzacţii cu titlurile Fondului Pro­prietatea, fiind primii care au listat un warrant (produs stru­c­turat) pe acţiunile FP la bursa din Viena, cu un an înainte ca fondul să fie listat la Bucureşti.

În prezent, firma in­ter­mediază cel de-al cin­cilea program de răs­cum­părări derulat de Fon­dul Proprietatea pe bursă. Bogdan Câm­pianu, care a condus timp de şapte ani de­par­ta­mentul de pieţe de ca­pital al Raiffei­sen Capital & Investment, conduce biroul de la Bucureşti al casei de brokeraj Wood & Co.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO