Burse - Fonduri mutuale

Cehii de la Wood schimbă recomandarea pentru acţiunile Băncii Transilvania din „menţinere“ în „cumpărare“ şi văd un preţ ţintă de 27 de lei, plus 40%

Cehii de la Wood schimbă recomandarea pentru acţiunile...

Autor: Eduard Ivanovici

22.03.2023, 07:22 1043

♦ Acţiunile, tranzacţionate la un discount de 30% faţă de alte bănci din regiune, luând în calcul estimările pentru câştigurile din 2023.

Wood & Company, societate de brokeraj cu sediul în Praga, cu prezenţă la Bursa de la Bucureşti, a oferit un calificativ de tip „buy“ (cumpărare) pe acţiunile Băncii Transilvania (TLV), cea mai mare instituţie locală de credit în funcţie de active.

Calificativul anterior era de tip „hold“ menţinere. În prezent, analiştii văd un preţ ţintă de 27 de lei pe unitate, target ce se traduce printr-un potenţial de creştere de 40% în următoarele 12 luni, fiind bazat pe preţul actual de tranzacţionare de la BVB, adică 19,04 lei pe unitate.

Brokerul a actualizat în sus ratingul acţiunilor TLV având în vedere discountul semnificativ pe care îl oferă grupul prin comparaţie cu alte bănci simi­lare. Anterio­rul preţ ţintă era de 20,2 lei pe unitate, deci un randament potenţial de 5%. „În urma recentei subperformanţe a acţiunilor (minus 14% în 2022 şi minus 4,1% de la începutul anului, Banca Transil­vania se tranzacţionează acum la un indicator P/E (raport preţ/câştig pe acţiune – n. red.) de 5,2x bazat pe estimările noastre privind câştigurile din 2023, un discount de circa 30% faţă de media ultimilor zece ani, cât şi cea a companiilor similare din regiune şi cea a BRD“, se arată în raportul de analiză, publicat pe platforma BVB Research.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO