Burse - Fonduri mutuale

Cei bogaţi devin şi mai bogaţi: Jeff Bezos, fondatorul şi CEO-ul Amazon, companie de 1.000 de miliarde de dolari, a vândut acţiuni de 1,8 mld. dolari. Miliardarul are o avere de peste 124 miliarde de dolari

Cei bogaţi devin şi mai bogaţi: Jeff Bezos, fondatorul...

Autor: Alex Ciutacu

06.02.2020, 00:04 1652

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a vândut acţiuni Amazon în valoare de peste 1,8 mld. dolari săptămâna aceasta, potrivit declaraţiilor financiare, citate de CNBC. Seria de vânzări a început în data de 31 ianuarie şi a continuat până pe 3 februarie, în contextul în care Jeff Bezos a vândut un număr de 905.456 acţiuni Amazon.

Acţiunile Amazon au închis şedinţa de tranzacţionare de marţi pe o creştere de 2,3%, la preţul de aproximativ 2.050 dolari per acţiune, ceea ce i-a adus gigantului de e-commerce o capitalizare bursieră de peste 1.000 mld. dolari.

Astfel, compania lui Bezos s-a întors în grupul celor mai valoroase companii de tehnologie din lume, alături de Apple, Microsoft şi Alphabet. Miliardarul cu o avere de peste 124 mld. dolari a mai realizat astfel de vânzări masive de acţiuni atât în 2019, cât şi în 2017. El a spus în trecut că va continua să vândă acţiuni Amazon în valoare de circa 1 miliard de dolari pe an pentru a-şi finanţa start-up-ul de rachete spaţiale, Blue Origin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO