Burse - Fonduri mutuale

Cei mai mari acţionari ai Fondului Proprietatea, cu o deţinere de 30%: 7, 6 milioane de români care cotizează la fondurile de pensii Pilon II

Cei mai mari acţionari ai Fondului Proprietatea, cu o...

Autor: Liviu Popescu

04.04.2022, 08:38 3048

♦ Fondul vrea listare duală pentru Hidroelectrica susţinând că astfel se va maximiza investiţia ♦ Ministrul Popescu spunea la ZF Power Summit că listarea Hidroelectrica va trebui realizată doar la Bucureşti.

Câteva milioane de salariaţi ai României, adică aceia care cotizează cu 3,75% din venitul brut lunar la unul din cele şapte fonduri de pensii private Pilon II, au ajuns cei mai mari acţionari ai Fondului Proprietatea, cu o deţinere de 30%, arată calculele realizate de ZF pe baza celor mai recente rapoarte, cele de la decembrie 2021.

Astfel, pe baza procesului de acumulare de acţiuni din ultima perioadă de timp, şi ca urmare a aprecierii cotaţiei, acţiunile FP fiind aproape de un maxim istoric, la decembrie 2021 toate cele şapte fonduri de pensii Pilon II erau acţio­nare cu un plasament total de 3,9 mi­liarde de lei, arată calculele ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO