Burse - Fonduri mutuale

Cei mai mari brokeri de pe AeRO în 2021, anul listărilor record: TradeVille, BT Capital Partners, BRK Financial Group. Brokerii de pe podium au fost cei mai activi în termeni de listări anul trecut

Cei mai mari brokeri de pe AeRO în 2021, anul...

Autor: Tibi Oprea

28.01.2022, 08:20 510

TradeVille, BT Capital Partners şi BRK Financial Group au fost cei mai activi brokeri de acţiuni pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în 2021, în contextul unor tranzacţii intermediate în valoare cumulată de 1,03 mld. lei, respectiv 65,3% din totalul intermedierilor de pe piaţa secundară, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Spre com­paraţie, cu un an în urmă aceiaşi brokeri au in­termediat tranzacţii de 174,2 mil. lei, având o pondere de 55,08% în total, arată calculele făcute de ZF.

Brokerii care ocupă podiumul au fost de altfel şi cei mai activi în termeni de listări în 2021, anul trecut fiind cel mai dinamic din istoria postdecembristă a bursei. Un număr de 27 de companii antreprenoriale, printre care unele la prima interacţiune cu bursa, precum Teilor, Ocean Credit IFN, Bit Soft, ZebraPay, Nemo Expres Logistic şi altele, s-au finanţat în 2021 de la investitori prin intermediul emisiunilor de obligaţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO