Burse - Fonduri mutuale

Cei mai mari zece brokeri de la Bursă au încheiat anul 2018 cu afaceri de 49 mil. lei şi un profit de 8,2 mil. lei, dar jumătate au fost pe pierderi

Cei mai mari zece brokeri de la Bursă au încheiat anul...

Autor: Liviu Popescu

25.06.2019, 15:30 248

♦ Swiss Capital, cel mai mare broker de la bursă, a fost responsabil de 57% de afacerile totale ale celor zece ♦ Pe de altă parte, profitul acestuia a fost de 12,2 mil. lei, dar pierderile altor brokeri au tras în jos rezultatul final la 8,2 mil. lei ♦ Swiss Capital a avut şi cea mai mare marjă de profit din rândul brokerilor, respectiv 44%.

Cei mai mari zece brokeri independenţi de la bursa românească, adică aceia care nu sunt afiliaţi unor grupuri bancare, au încheiat anul 2018 cu afaceri totale de 49 milioane de lei, în urcare cu 73% faţă de anul precedent, în timp ce rezultatul net a fost de 8,2 mi­lioane de lei, faţă de pierderea de 1,7 mil. lei din 2017, potrivit datelor agregate de ZF de la Ministerul de Finanţe.

Swiss Capital, cel mai mare broker în funcţie de valoarea tran­zacţiilor intermediate anul trecut, a avut afaceri de 28 milioane de lei în 2018, ceea ce înseamnă că a fost responsabil de 57% de afa­cerile totale ale celor zece. Pe de altă parte, Swiss Capital a avut un re­zultat net de 12,2 mil. de lei, ceea ce înseamnă că pierderile înre­gistrate de alţi brokeri au tras în jos rezultatul final la 8,2 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO