Burse - Fonduri mutuale

Cel mai bun an din istoria Bursei de la Bucureşti: în fiecare zi din 2021 investitorii au tranzacţionat în medie 15,6 mil. euro, valoare record

Tabloul Bursei de la Bucureşti după primele cinci luni din 2021

Antonio Oroian, Goldring: Evoluţia de pe AERO arată un apetit ridicat pentru risc al investitorilor noi veniţi în piaţă.

Antonio Oroian, Goldring: Evoluţia de pe AERO arată un apetit ridicat pentru risc al investitorilor noi veniţi în piaţă.

Autor: Liviu Popescu

02.06.2021, 11:00 560

♦ Segmentul principal de tranzacţionare – care include blue chip-uri precum Banca Transilvania, Romgaz, BRD, a strâns rulaje pe acţiuni de 37 mil. lei în timp ce obligaţiunile au 31 mil. lei ♦ Pe de altă parte, segmentul AeRO, la 4,5 mil. lei pe acţiuni şi alte 1,4 mil. lei pe bonduri ♦ AeRO a ajuns aşadar la 8% din totalul pieţei, de trei ori peste 2020. ♦ Lichiditatea, susţinută şi de emisiunile de obligaţiuni ale BCR şi Raiffeisen.

Cu o valoare medie zilnică tranzacţionată de investitori de 77 milioane de lei (15,6 mil. euro) în primele cinci luni din 2021, atât pe segmentul prin­cipal de tranzacţionare cât şi pe AeRo, Bursa de la Bucureşti înregistrează cea mai ridicată lichiditate din istorie, potrivit datelor agregate de ZF şi care ţin cont de toate instrumentele disponibile la tranzacţionare la Bucureşti.

Spre comparaţie, valoarea medie zilnică tranzacţionată în 2020 – anul pandemiei, a fost de 75 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO